home / nieuws

Nieuws

Regelmatig publiceren wij nieuws met betrekking tot het mbo-onderwijs of andere gerelateerde zaken. In een overzicht onze berichten.


Kijk de MBO-dag 2020 hier terug

Gepubliceerd op: 20 oktober 2020

Op donderdag 15 oktober 2020 vond de eerste Online MBO-dag plaats. Het eerste deel bestond uit een live uitzending waarin over actuele thema's uit het onderwijs werd gesproken in drie rondetafelgesprekken. Het tweede deel van de bijeenkomst bestond uit drie workshops. Je kunt zowel de uitzending als de drie workshops hieronder terug kijken.

Lees meer

Open dagen poster

Gepubliceerd op: 20 oktober 2020

Al onze relaties ontvangen per post de poster met alle Open dagen van de mbo-scholen in de regio. Let op: vanwege de coronamaatregelen vinden veel Open dagen dit jaar in aangepaste vorm (zoals een online Open dag) plaats. Check altijd de websites van de scholen voor de laatste informatie.

Lees meer

Info*zine MBO-scholen

Gepubliceerd op: 15 oktober 2020

Het MBO Platform heeft voor de leerlingen, decanen en loopbaanbegeleiders van het VO een speciaal Info*zine gemaakt, met daarin de belangrijkste informatie van de mbo-scholen in de regio Rotterdam-Rijnmond. Klik op de afbeelding hieronder om het Info*zine te openen.

Lees meer

VOORLICHTINGEN OP VO-SCHOLEN

Gepubliceerd op: 15 mei 2020

Hoe kunnen de mbo-scholen de leerlingen in het vo zo goed mogelijk voorlichten over de opleidingen in het mbo, als beurzen en scholenmarkten misschien niet kunnen plaatsvinden? Ook hiervoor werken de mbo-scholen aan een gezamenlijk plan. We houden u op de hoogte!

Lees meer

MBO-DAG 2020

Gepubliceerd op: 15 mei 2020

Op donderdag 15 oktober 2020 vindt de jaarlijkse MBO-dag voor decanen en loopbaanbegeleiders uit het vo plaats. Vanwege de corona-maatregelen is de MBO-dag dit jaar online.

Lees meer

VO-MBO Kalender 2018-2019

Gepubliceerd op: 26 september 2018

Om leerlingen te helpen bij het maken van hun studiekeuze presenteren de mbo-instellingen een gezamenlijk overzicht van activiteiten. Klik op de afbeelding hieronder om dit overzicht te downloaden als PDF.

Lees meer

Studiefinanciering mbo: hoe werkt het?

Gepubliceerd op: 23 april 2018

Als je een mbo-opleiding volgt en 18 jaar wordt, heb je waarschijnlijk recht op studiefinanciering. Maar hoe vraag je dit aan? En wat is er mogelijk? Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de keuzes die je moet maken, organiseert DUO een webinar over studiefinanciering voor mbo.

Lees meer

MBO-dag 2017 klaar voor vertrek

Gepubliceerd op: 28 september 2017

Tot 1 oktober kon aangemeld worden voor de MBO-dag 2017 en het resultaat is dat de MBO-dag helemaal volgeboekt is.

Lees meer

MBO-dag 2017

Gepubliceerd op: 12 mei 2017

Op donderdag 12 oktober 2017 vindt de jaarlijkse MBO-dag voor decanen plaats op het ss Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn. Tijdens de MBO-dag krijgen decanen uit het VO-onderwijs informatie over de ontwikkelingen binnen het mbo.

Lees meer

MBO-dag 2016 in Markthal

Gepubliceerd op: 13 oktober 2016

De jaarlijkse MBO-dag voor decanen uit de regio Rotterdam-Rijnmond vond dit jaar plaats op donderdag 13 oktober 2016 in de Markthal Rotterdam.

Lees meer

MBO Platform op Facebook

Gepubliceerd op: 13 juni 2016

Het MBO Platform is nu ook te vinden op Facebook.

Lees meer

MBO-dag 2015 succesvol

Gepubliceerd op: 21 oktober 2015

Op donderdag 15 oktober 2015 vond de MBO-dag plaats in Woonmall Alexandrium en Megastores Alexandrium.

Lees meer

Herziening kwalificatiestructuur MBO

Gepubliceerd op: 10 juli 2015

In Nederland werkt het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) met een kwalificatiestructuur. Iedere student wil graag na zijn opleiding aan de slag. Het succesvol afronden van een opleiding helpt daarbij. De eisen waaraan een student moet voldoen om zijn diploma te behalen, zijn beschreven in een kwalificatiedossier. Binnen zo'n kwalificatiedossier zijn 1 of meerdere kwalificaties opgenomen. Iedere kwalificatie leidt tot een diploma.

Lees meer

Meer weten over MBO Platform Rotterdam-Rijnmond?

MBO Platform Rotterdam-Rijnmond
Drutenstraat 2
3087 CC Rotterdam
Tel: 06-27 89 60 21
E-mail: info@mborijnmond.nl

Contact opnemen